×
Produkty vyrábané na Slovensku. VŠETKO SKLADOM. Doprava za 1,- EUR pri objednávkach nad 50 eur. Nohavičky ZDARMA ku každej objednávke nad 20 eur.

EKObielizeň - čo to je

Ak ste zháňali bielizeň či spodné prádlo pre veľmi silných alergikov- ekobielizeň je riešením. Je vyrobená z prírodných materiálov, ktoré nie sú chemicky bielené ani farbené. Pod značkou Nature Line od našej firmy Nika Intima sú vyrábané tieto materiály z bavlny a bambusu. Ich vlastnosti oceňujú aj ľudia, ktorí nie sú alergici, ale záleži im na ochrane životného prostredia. Pozrite sa prečo :


Ekobielizeň NIKA z kolekcie Nature line je vyrobená z kvalitnej bavlny, ktorá nebola po upletení nijako chemicky upravovaná. Úplet bol iba vypraný neagresívnymi pracími prostriedkami. Materiál je nebielený a nefarbený, má preto prírodnú farbu. Bavlna ako prírodný materiál má vlastnosti, ktoré nedokáže žiadne umelé vlákno nahradiť. Je preto ideálny na výrobky, ktoré prichádzajú do styku priamo s pokožkou. Ekobielizeň je zvlášť vhodná pre ľudí, ktorí sú alergickí na chemické látky. Materiál je zdravotne nezávadný, pohodlný, príjemný na dotyk a zdravý na nosenie. Ekobielizeň Nature Line svojím zložením a strihovým riešením rešpektuje citlivosť a hygienickú náročnosť ľudskej pokožky.


Ekobielizeň NIKA má ekologickú a biologickú hodnotu z dvoch dôvodov: 

1, Šetrí zdravie človeka
Každá chemická látka, ktorá je v styku s pokožkou človeka sa čiastočne dostáva aj do tela. Pri množstve chemikálií, s ktorými sa v dnešnom modernom svete stretávame, vzniká častým kontaktom precitlivelosť či kontaktná dermatitída. Jednou z najčastejších je alergia na chemické farbivá ( azofarbivá, parafenylendiamin, formaldehyd, atď). Ekobielizeň NIKA je bez chemickej úpravy vhodná pre ľudí s kontaktnou alergiou.

Ekobielizeň - riešenie pre alergiu


2,Ochrana životného prostredia
Pri výrobe a úprave bavlneného ekoúpletu neboli použité žiadne chemické látky, ktoré by zaťažovali životné prostredie Keďže materiál nie je bielený a farbený, výrazne sa znížila spotreba vody pri jeho konečnej úprave. Ekobielizeň z kolekcie Nature line je v súlade s prírodou. Využíva z prírody to dobré a príjemné ako je prírodné vlákno bavlny a nezaťažuje ho chemickou úpravou.

Ekobielizeň - chránime prírodu aj seba




Pre ľudí s alergiou na merkaptobenzothiazol ( gumičky a elastanové nite ) je kolekcia spodného prádla s označením duo-hide. Je vyrobená zo zdvojeného materiálu so skrytými gumičkami.



 

EKOBIELIZEŇ - Šetríme prírodu aj seba

Saamozrejme výrobky EKO bielizne nie sú iba pre alergikov. Je to zároveň bežné denné oblečenie pre ľudí, ktorým záleží na ekológii a životnom prostredí. Pri spracovaní bavlny sa totiž míňa veľké množstvo vody. Najväčšia časť sa práve spotrebuje pri farbení. Takže, keď si kupujete nefarbenú bielizeň, prispeli ste tým k šetreniu s vodou a ochrane životného prostredia. 

Taktiež bambusový materiál, ktorý je prirodzene antibakteriálny je najlepší v natural verzii. Okrem toho, že sa ušetrili chemikálie a farby potrebné na jeho farbenie, je najzdravší pre pokožku v nebielenej verzii. Navyše má krásnu prírodnú farbu s jemným hodvábnym leskom.



Ošetrovanie:
Materiál znesie pranie bežnými pracími prostriedkami. Pokiaľ však máte záujem o šetrenie životného prostredia doporučujeme používať šetriace pracie prostriedky. Pranie na 40°C. Je možné prať aj na 60°C, ale životnosť gumičiek sa znižuje rýchlejšie. Keďže materiál nie je bielený jeho farba po niekoľkých praniach prirodzene zosvetlie.


 

Komentáre

Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.